Man måste prova allt innan man ger upp!

 
Det är ingen hemlighet att jag är ett stort fan av kosttillskott... Men det kan ju bero på att det faktiskt har hjälpt och hjälper mig att leva ett hyffsat normalt liv... Jag var som sagt riktigt risig för några år sedan... Jag kunde sova upp till 20 timmar per dygn.. Att träna fanns inte på kartan.. Detta var en mycket tuff period för mig, jag som var van att köra 6 styrkepass och 6 kondtionspass i veckan orkade knappt ta mig ur sängen... Jag svullnade i ansiktet... Jag var på vårdcentralen sååå många gånger... Allergisköterskan sa till mig att jag såg jättefin ut, och jag kände knappt igen mig när jag tittade i spegeln. Jag kunde få utslag över hela kroppen som försvann efter någon timme eller längre..Det hände i stort sett varje dag... Hela jag var i obalans och när jag inte fick hjälp av sjukvården blev jag även deprimerad. Men jag gav aldrig upp, jag började exprimentera... Slutade med mjölk helt och drog ned på gluten. Jag misstänkte candida så jag åt kaprylsyra och holistics detox, magen var som en ballong.. Chlorella åt jag då och då men reaktionerna var så starka så det som normalt skulle ta 3 veckor kunde ta 2-3 månader för mig.. Drack mängder med pau darko te.. Jag upptäckte att jag blev piggare om jag åt: hör o häpna 14000mg tyrosin per dag... Det ledde mig in på spåret om sköldkörteln... Detta blev väldigt dyrt och jag var arbetslös och ork till att jobba existerade inte... Provade T3 o T4 från the black market, yes jag blev piggare men hade en vilopuls på 100 slag i minuten då slutade jag med dom (höll på ca 1,5mån )...
 
Den stora vändningen kom när jag började med Robert Grays tarmrening som tog mig ca 6 månader att ta mig igenom första gången men jag blev piggare... Jag kunde börja jobba!!! Fick ett heltidsjobb i en butik men det var långa dagar med 2 timmars bilresa per dag. Jag var väldigt nära att ge upp... Men jag kämpade vidare och provade homeopatmedel som gjorde att hela mitt ansikte blev täckt med eksem (innan hade jag ju "bara" på halsen som blev bättre när jag slutade att äta ägg) och jag fick väldigt lite stöd och vägledning från homeopaten så det sammarbetate slutade. Kan ha varit en utrensning men jag stod inte ut, jag körde ändå på i 6 veckor sen tog det nog ytterligare 6 veckor innan jag började se "normal" ut...
 
Jag började på akupunktur och jag tycker nog att det fungerade ganska bra men det blev väldigt dyrt och långt att åka.. Jag tog väldigt mycket kosttillskott då med så det blev svårt att finansiera allt.
 
Jag fick nytt jobb i mars förra året vilket gjorde att jag fick mer fritid så för ca 1,5 år sedan tog jag mina första trevande steg till gymmet. Några få dagar i veckan och helt utan krav på prestation.. Å himmel vad roligt det var!!! Nu tränar jag 2-3 dagar per vecka men jag kan ge ganska mycket på passen... Jag vet inte om jag kan öka mängden pass per vecka men som jag jobbar nu så har jag ändå inte möjlighet att kolla upp det... I samband med nya jobbet började jag hos en ayrvedisk vägledare som jag gick tätt till i början men nu blir det kanske var 3:e månad för lite uppdatering..
 
Mitt uppe i allt detta har jag även utvecklat en mild form av mcs, men jag klarar att hantera den än så länge bara jag får undvika de värsta farorna som parfym, sköljmedel och målarfärg... Och hopp finns ju att jag ska bli bra från den med... Jag slutade med raffinerat socker för bara någon månad sen (åt inga mängder men varför äta alls?).. Min pojkvän slutade tvärt i somras och han var en riktig gottegris så om han kan så borde väl jag kunna... Jag är ju den nyttiga av oss :-) Sen började jag med zonterapi för ca 1,5 månad sen och jag tycker verkligen att den hjälper men nu har jag ju en zonterapeut som är helt fantastisk!
 Att komma dit jag är idag har tagit mig ca 4 år.. Nu är det bara "finlir" kvar :-)
candida - eksem - kosttillskott - robert gray - tarmrening - tyrosin