Julstädat.

Jag började i fredags när jag kom hem efter abyangan. Jag har haft stora bekymmer att hitta julgardiner som jag gillar i år. De i köket köpte jag förra året och tycker fortfarande att de är jättesnygga så den sidan är klar. Men till vardagsrummet.... Hu vad svårt. Men till sist så blev det gråa längder till stora fönstret och en hissgardin till lilla fönstret med grått tryck och vit bakrundsfärg. Jag hämtade paketet på ica igår och tvättade dem illa kvick och på eftermidagen så hade de äntligen torkat så att jag kunde hänga upp dem. De blev så mycket bättre än väntat. Den gråa färgen på längderna är perfekt julgrå (om det nu finns någon sådan).
(fotoshoppad av mig) 
 
Jag är på jakt efter en fin ljusstake till lilla fönstret men jag måste vara väldigt kräsen för jag tycker att det är jättesvårt att hitta någon som duger. Eller så är det att jag vet att det jag köper nu får inte kastas eller ges bort de närmaste åren så det jag köper måste jag gilla ett bra tag fram över, det kan ju kanske ge lite ångest. Jag upptäckte i morse att jag behöver en stjärna till hallfönstret oxå...
 
Julen är ju röd men allt i mitt kök är rosa. Så det är en himla massa grejer som måste packas bort när adventsgrejerna skall fram. Jag är inte helt nöjd med hur det ser ut nu men med lite tid kommer det säkert att bli bra... Jag hoppas Britt-Marie vill med på en shoppingtur till helgen. Vi har pratat på det så... Jag trodde att jag hade en outömlig källa av julsaker men det verkar inte riktigt stämma märker jag nu, om inte någon kartong med julsaker gömt sig någon annanstans. Kanske ska kolla en extra gång... För säkerhets skull..
 
Visst är julen hell men jag står ändå leende...